Hoe de meeste welvarende mensen denken over armoede, klopt van geen kant. Terwijl zij juist aan de knoppen draaien. In dit boek laat Tim ’S Jongers zien: armoede bestrijden kan pas als zij anders leren kijken.
Armoede groeit in Nederland. Wetenschappers begrijpen vaak niet wat er speelt bij hun doelgroep. Latifa Abidi van Maastricht University startte een initiatief waarbij onderzoekers samenwerken met mensen met geldzorgen. Doel: betere grip en aanpak van armoede.
En lees ook de column in dit nummer van Impuls van Latifa
(Spotify)
Documentaireserie over gelijke kansen in het onderwijs. Sarah Sylbing en Ester Gould volgen achtstegroepers vlak voor het eindadvies. Sommige kinderen worstelen, maar er zijn betrokken leraren, mentoren, bestuurders en wethouders. Is dat genoeg?
De maatschappelijke kosten van mensen met problematische schulden zijn 8,5 miljard euro. Denk aan uitkeringen, schuldhulpverleners, extra zorgkosten. Terwijl er 3 miljard schuld uitstaat. Waarom lossen we het schuldenprobleem niet op?
Milio van de Kamp vertelt aan de hand van zijn eigen ervaringen over de impact van armoede en kansenongelijkheid. Dit boek legt heel helder de complexiteit van maatschappelijke ongelijkheid bloot.